Feest geven

Feest geven: 4 tips voor het organiseren in coronaproof stijl

Iedereen houdt natuurlijk wel eens van een feestje met muziek, gezelligheid en wellicht een lekker drankje. Vooral in deze pandemie kijken we uit naar het moment wanneer alles gewoon weer normaal kan worden in plaats van alleen maar rekening te houden met de 1,5 meter afstand. Voor nu houden we ons gewoon aan de maatregelen. Toch een feest geven? In dit artikel geven we je 5 tips voor het organiseren van een feest in coronaproof stijl.

1. Organiseer een tuinfeest

Als de temperatuur weer lekker stijgt is het een ideaal idee om het feest in de achtertuin te houden. Zo heb je als het goed is ook wat meer ruimte dan binnen. Een groot pluspunt is ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over schoenafdrukken in je huis of eventuele omgevallen bekers etc. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om lekker met zijn allen te barbecueën. Wanneer je het feest buitenhoudt kan je ook beter afstand bewaren.

2. Indeling van meubilair

Zeker niet te missen bij het organiseren van een feest is het regelen van meubilair. Je wil natuurlijk wel je gasten de mogelijkheid kunnen geven om te zitten. Het is ook wel handig om (sta)tafels te regelen waar je de drankjes en hapjes op kan neerzetten. Wij raden je aan om na te gaan hoeveel gasten je op het feest gaat verwachten. Op basis hiervan bepaal je hoeveel stoelen en/of (sta)tafels je nodig zal hebben. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de indeling van meubilair. Zet het meubilair daarom op gepaste afstand zodat je op een veilige manier bij elkaar bent.

Lees tip:  Het indoor speelparadijs is er voor iedereen

3. Drive through feest

Wil je het nog veiliger aanpakken? Dan is het een idee om een drive through te doen. Regel een kleine partytent en tafel waar gasten langs kunnen rijden om je te feliciteren met je verjaardag, jubileum of iets anders. Een leuk idee om voor hapjes en drankjes te zorgen om ze uit te delen als bedankje dat ze langskomen met de auto.

4. Zorg voor versiering

Bij het geven van een feest hoort ook versiering voor een leuke uitstraling. Denk bijvoorbeeld naar ballonnen die je hier en daar ophangt. Heb je iets te vieren zoals een verjaardag of een jubileum? Dan is het een leuk idee om cijfer ballonnen te kopen. Ballonnen zijn te verkrijgen in verschillende soorten formaten, kleuren en vormen dus er is genoeg keuze om uit te kiezen. Naast ballonnen kan je bij versiering ook denken aan slingers en feestverlichting.

5. Catering

Geef je een feest waarbij er op de planning een feestelijke maaltijd staat? Dan is het handig om een volledige catering te regelen. Er zijn een hoop aanbieders waar je dit bij kan regelen. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Denk hierbij aan vis, vlees, pasta of een mix. Ben je van plan om te barbecueën? Dan komt een barbecuepakket goed van pas.

Veel plezier met het organiseren van je feest!

Nu je onze tips hebt gelezen, gaan wij er natuurlijk vanuit dat je ondanks de aanpassingen toch een onvergetelijk feest weet te organiseren. En wees eens eerlijk, als je voor je verjaardag van plan bent om een drive through te doen is het zeker iets om op terug te kijken. Je kan de drive through zo leuk maken als je zelf wil, dus vergeet vooral geen foto’s te maken voor de herinneringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *